Un comunicat de presă emis de Casa Regală arată cât de proaste sunt relațiile între urmașii Regelui Mihai. Nepotul acestuia a fost oprit cu forța să intre la bunicul său, care abia primise sfânta împărtășanie.

Casa Regală acuză că Nicolae Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai și fost principe, a forțat intrarea în casa bunicului său, aflat într-o stare precară de sănătate. Incidentul s-a petrecut la doar o oră după ce Regele Mihai a primit sfânta împărtășanie.

Redăm comunicatul Casei Regale:

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană.”

Nicolae:

Ieri am venit, am venit direct din avion şi am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut. Nu ştiu. Este cineva în casă. Am văzut secretarul Regelui şi a zis că nu are voie să lase pe cineva şi un alt om a zis acelaşi lucru. Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”, a replicat Nicolae într-un interviu acordat Pro TV.

Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a agravat în ultimele zile. Din cauza bolilor grave, Regele Mihai s-a retras din viața publică în 2014.

Fostului principe Nicolae i-au fost retrase titlurile și beneficiile în 2015 din dorința Regelui Mihai.