Eurodeputatul a anunțat că va deschide, la Sfântu Gheorghe, un birou care va colecta informații despre discriminarea românilor din județele Mureș, Harghita și Covasna și va folosi informațiile în PE pentru "a demonta propaganda mincinoasă a UDMR”.

"Anunțăm public că am făcut parteneriat cu Dan Tănasă (jurnalist și scriitor - n.r), pentru că avem un proiect comun, acela de a demonta toată propaganda mincinoasă a UDMR din ultimii ani. Am închiriat deja și vom deschide în foarte scurt timp, la Sfântul Gheorghe, biroul europarlamentar, astfel încât să fiu, cu acte, singurul europarlamentar de Covasna, Harghita și Mureș, pentru că ceilalți europarlamentari care sunt din zonă se duc la Budapesta și fac ședințele de partid, în niciun caz nu merg la București, poate doar în vizită. Dar ceilalți europarlamentari de la UDMR asumat sunt de partea Ungariei, o recunosc și ei în Parlamentul European, nu e o noutate, nici ei nu se ascund, deci aș fi singurul europarlamentar din această zonă", a declarat vineri Cătălin Ivan, într-o conferință de presă la Sfântu Gheorghe, scrie Agerpres.

Ivan vrea să-i încurajeze pe românii din zonă să-i transmită "informații concrete despre abuzuri, despre discriminări".

"Cea mai bună modalitate, pe lângă deschiderea cabinetului europarlamentar, care va fi permanent acolo, am deschis și o linie TelVerde, o linie gratuită, la care oricine poată să sune (...) Pregătim și o broșură despre toate miturile, dezinformările și despre toată propaganda mincinoasă a UDMR din ultimii ani, punctat pas cu pas (...) Am gândit o strategie și la nivel european și le vom demonta propaganda mincinoasă și acolo. Nu este foarte greu, avem și noi pârghiile noastre. Până să vin la Balvanyos nu am știut că e chiar atât de grav. Știam că sunt probleme, dar a avut dreptate dl. Dan Tănasă să mă invite acolo, nici măcar el nu se aștepta să fie chiar așa de grav", a arătat Cătălin Ivan, care susține că "există români discriminați pe criterii etnice în propria țară”.