Lucian Bode a declarat marți referitor la demiterea membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație al Companiei de Drumuri și numirea altor membri cu mandat de patru ani că va verifica respectarea procedurii, iar în caz contrar o va anula.

"Am discutat și despre acest lucru (cu fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc - n.r .). O să verific dacă s-a respectat procedura, iar în caz contrar am toată determinarea să anulez acest proces", a afirmat marți noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, potrivit Agerpres.

La rândul său, Răzvan Cuc susține că numirea noilor membri ai Consiliului de Administrație a reprezentat o procedură legal desfășurată, pentru care "au fost cheltuiți niște bani" și era normal să se închidă procedura."Sunt niște proceduri legale. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Am văzut că domnul prim ministru (Ludovic Orban - n. r.) minte de la tribuna Parlamentului cu nerușinare vizavi de faptul că ar fi intrat Narcis Neaga (fostul director general al CNAIR - n. r.) în Consiliul de Administrație, lucru total neadevărat. A fost o procedură legal desfășurată, pentru care au fost cheltuiți niște bani. Nu știu să vă spun suma, dar este o procedură pentru toate companiile. Se face o procedură de selecție, iar normal era să se închidă procedura. Nu puteam să lăsăm o procedură nefinalizată", a explicat Cuc, întrebat de jurnaliști de ce s-a făcut această procedură exact în ultima sa zi de mandat în fruntea Ministerului.

El a susținut că nu putea pleca din minister fără să închidă procedura, ca să nu fie luat la întrebări de ce s-au cheltuit banii pe această procedură de selecție a noilor membri ai CA fără să fie finalizată. Întrebat cum a fost posibil ca un fost director financiar al CNAIR, care și-a pierdut funcția odată cu restructurarea companiei și apariției noii organigrame să devină membru al CA, Răzvan Cuc a răspuns: "El, dacă acceptă acel mandat, va fi un membru neexecutiv. Nu l-a selectat ministrul Transporturilor. Este o companie care selectează, este un concurs de selecție, este un interviu, este o selecție de dosare".

Fostul ministru a admis însă că nu exista un termen limită pentru încheierea acestei proceduri.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au aprobat luni revocarea membrilor provizorii ai CA, respectiv Teodor Narcis Godeanu, Georgeta Bumbac, Bogdan Pascu, Ion Iordăchescu și Costin Mihalache, ca urmare a finalizării procedurii de selecție a administratorilor. De asemenea, au fost numiți pe o perioadă de patru ani noii membri ai CA al CNAIR: Georgeta Bumbac, Bogdan Pascu, Costin Mihalache, Ionuț Laurențiu Mașala și Mihuț Marius Pițigoi.