Tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul din clubul Colectiv, Eugen Iancu, vorbește de bilanțul ”zero” al autorităților în privința măsurilor luate pentru a preveni un alt eveniment tragic.

Întrebat din nou, în contextul împlinirii a cinci ani de la tragedia de la Colectiv, ce s-a schimbat în acești 5 ani în România, în sănătate, Eugen Iancu spune că la această întrebare trebuie să răspundă președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, prim-ministrul și miniștrii, primarii, profesorii șefi de secții și de comisii, managerii de spitale.

”Pe ei trebuie să îi întrebați ce au schimbat în acești 5 ani. Acum, la 5 ani si cu o lună înaintea alegerilor parlamentare, ar trebui ca toți mai sus numiții să ne dea nouă cetățenilor Raportul de Activitate. Ce legi ați îmbunătățit pentru ca un alt Colectiv să nu se mai întâmple? Cum va reacționa Sistemul de Urgență în cazul unui dezastru? Cum va funcționa sistemul medical? Vă rog, puneți-le aceste întrebări politicienilor și specialiștilor și după ce le auziți răspunsurile, dacă acestea vor veni, mergeti la vot”, a scris pe Facebook Eugen Iancu:


”5 ANI
0 VINOVATI ÎN AREST
0 CENTRE DE ARSI CONSTRUITE
0 LEGI DE REGLEMENTARE A FUNCȚIONARII SPAȚIILOR PUBLICE
0 CENTRE DE RECUPERARE
0 BĂNCI DE ȚESUTURI”

Documentarul „Colectiv" este propunerea României la Oscar

Mai mult pe EurActiv »