În urma unor acțiuni ale polițiștilor de frontieră bihoreni și arădeni din acest sfârșit de săptămână, au fost depistați ascunși în trei automarfare, conduse de șoferi români și bulgari, cetățeni care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Este vorba despre 40 de cetățeni din Turcia, Afganistan Siria și Pakistan, informează Poliția de Frontieră.

Vineri, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliției de Frontieră Borș au efectuat controlul amănunțit asupra unui automarfar în care se aflau doi cetățeni români, iar în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiți ascunși douăzeci și nouă de cetățeni străini.

În cadrul cercetarilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Turcia și Siria cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, toți fiind solicitanți de azil.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de doi cetățeni bulgari. Acestea erau înmatriculate în Slovacia, respectiv Bulgaria și transportau piese auto și țevi metalice pentru societăți comerciale din Slovacia și Germania.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiți ascunși 11 cetățeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 11 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.