Sociologul Claudiu Tufiș a publicat hărțile cu cifrele pe fiecare județ „pentru”, „contra” dar și cele nule înregistrate la referendumul național din 6-7 octombrie. Cunoscutul sociolog a publicat și cifrele pe localități. Toate pot fi găsite și pe pagina lui de Facebook

Campioane la voturi „DA” sunt județele Bihor și Suceava, iar la polul opus se situează județele Olt, Constanța și Tulcea.

Cele mai puține voturi nu s-au înregistrat în județele Suceava și Bihor, iar cele mai multe voturi „NU” au fost în județele Olt, Constanța și Tulcea.

În ceea ce privește voturile nule, județele Harghita, Bihor și Caraș-Severin au înregistrat cele mai mici procente. Cele mai multe voturi nule au fost în județele Olt, Constanța și Galați.

Hărțile cu cifrele votului pe localități pot fi accesate aici:

Claudiu Tufiș este conferențiar univ.dr. în cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București, doctor în științe politice, titlu obținut la Pennsylvania State University.

Tufiș are o diplomă de master în sociologie la Central European University și o diplomă de licență în sociologie la Universitatea din București.

Principalele sale arii de interes academic includ: cultură politică, comportament politic, studii electorale, societate civilă, mișcări sociale, politici publice în domeniul învățământului superior, metodologia cercetării sociale și analiza datelor sociale, conform propriei descrieri.

Amintim că prezența la vot la referendumul pentru modificarea Constituției a fost de 21,1%, insuficient pentru a putea fi validat (pragul minim necesar este de 30%). S-au înregistrat 91,56% voturi „DA” și 6,47% voturi „NU”, iar restul au fost voturi nule.