Ministrul Agriculturii a discutat miercuri cu mai mulți ciobani nemulțumiți de felul în care se acordă subvențiile în sectorul ovinelor, dar s-a arătat deranjat că în curte era plin de televiziuni.

Mai mulți ciobani au protestat miercuri dimineață în curtea Ministerului Agriculturii, nemulțumiți de felul în care statul acordă subvențiile în sectorul ovinelor. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a invitat pe ciobani la discuții în biroul său, iar după întâlnire a declarat că nu crede că aceștia au venit să își rezolve problemele la televizor.


"Eu nu am ştiut şi nicio o structură din minister nu a ştiut de venirea lor. Ei sunt tot timpul bine veniţi în minister. Acum au venit şi cu doi berbeci la minister, motiv pentru care le-am spus colegilor să pregătească mâncare şi apă pentru că nu e cazul să chinuie animalele pentru a demonstra ceea ce putem să susţinem din punct de vedere tehnic. Nu ştiu care sunt problemele lor, pentru că am avut o discuţie scurtă cu ei, dar le-am spus că revin în minister, însă au intrat în dialog cu reprezentanţi ai aparatului tehnic, condus de secretarul de stat, Daniel Botănoiu. Din păcate, eu nu înţeleg modul acesta de abordare a problemei. Curtea ministerului era plină de televiziuni şi eu nu ştiam de venirea lor. Eu nu cred că au venit să rezolve problemele lor cu televizorul. Cred că le putem rezolva într-un mod cu totul şi cu totul aplicat în cadrul ministerului şi cu acţiuni concrete", a spus Daea, conform Agerpres.