Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat, la început de an școlar, pe elevi să aibă încredere în forțele proprii și să nu caute doar note bune și "titluri goale de conținut", care nu le aduc progrese în plan personal.

"Vă îndemn să aveți încredere în voi, în calea voastră, să vă țineți de ea, să nu căutați neapărat doar note bune, să căutați să asimilați și să înțelegeți ceea ce asimilați, să nu căutați titluri goale de conținut, așa cum fac unii, pentru că sunt obținute fără ca ceva în voi să progreseze. Cred că școala românească trebuie să vină cu o schimbare de perspectivă, școala trebuie să vă lase spațiu să vă exprimați și să învățați responsabilitatea", a spus premierul, la Liceul Carol I din Fetești, unde a participat la deschiderea anului școlar.

Cioloș a precizat, totodată, că actuala generație de elevi "va fi cea care va definitiva procesul de schimbare a României", scrie Agerpres.

Biserica, prin rolul ei spiritual și educațional, dorește să vină în întâmpinarea tinerilor care caută un sens al vieții și al devenirii lor în societate, a precizat Patriarhul Daniel, într-un mesaj cu prilejul începutului noului an școlar.

"Într-o societate secularizată și globalizată, în care copiii și tinerii sunt îndemnați să gândească în termeni de succes material și «să se descurce individual», este necesară intensificarea cooperării dintre Familie, Biserică și Școală, pentru a cultiva valorile perene ale persoanei dincolo de modelele efemere ale vremii, spre a dezvolta libertatea unită cu responsabilitatea și fericirea personală unită cu solidaritatea comunitară", se arată în mesaj.

Prezent la Colegiul național "Mihai Eminescu" din București, președintele Klaus Iohannis le-a spus elevilor că educația este calea spre succes, nu corupția și nepotismul.

"Știu că, de mulți ani încoace, pare că educația nu este neapărat calea spre succes în România sau că, de fapt, alte lucruri contează mai mult. Că nu întotdeauna competența și performanța duc la apreciere, promovare și prosperitate.Mesajul pe care vreau să vi-l dau astăzi celor prezenți, dar și tuturor celor care ne ascultă și celor care încep școala este acesta: educația este calea spre succes și trebuie să fie calea spre succes în România noastră. Nu corupția, nepotismul, șmecheria sau câștigul facil, ci educația, munca, determinarea și onestitatea", a declarat șeful statului.