Guvernul pregătește un program din fonduri UE la care să poată să aplice atât școlile, cât și organizațiile neguvernamentale pentru a putea finanța burse, cursuri de formare continuă și acțiuni de mentorat pentru profesori, a anunțat Dacian Cioloș.

Declarația a fost făcută la evenimentul "Impactul nostru în educație", organizat vineri de Fundația Teach for Romania.

"E clar că aceste schimbări le infuzați și la nivelul copiilor, dar și la nivelul dascălilor cu care lucrați și al școlilor ca instituții în care vă implicați. Și din acest motiv am dorit și dorim în continuare să vă sprijinim și vrem ca experiența voastră să devină un program național, dar nu definind-o și nu dictând-o de sus în jos, pentru că orice experiență dinamică ce provine din mediul neguvernamental, dacă intră prea repede în rigiditățile administrative ale statului, poate să fie pusă în pericol. (...) Pornind și de la problemele pe care le-ați identificat voi pentru a extinde acest program mai mult, ne gândim în primul rând la finanțare”, a declarat premierul, citat de Agerpres.

El a precizat că este în curs de pregătire un program, ”finanțat din fonduri europene, la care să poată să aplice atât școli, chiar școli din mediul rural, cât și organizații neguvernamentale și care să poată finanța (...) burse, cursuri de formare continuă, acțiuni de mentorat pentru profesori”.

Premierul a mai spus că speră să poată vedea primele proiecte finalizate în cadrul acestui program până la terminarea mandatului său.

Teach for Romania caută și pregătește persoane pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. În toamnă, 60 de profesori și învățători vor fi activi la catedră în peste 30 de școli din 11 județe. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește, sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale, membri din peste 40 de țări.