Premierul Florin Cîțu a transmis, cu prilejul sărbătorii etniei romilor din România și a Zilei internaționale a romilor, că "sănătatea unei comunități vine din puterea de a se vindeca de prejudecăți și din spiritul de solidaritate".

"Toleranța și acceptarea aproapelui, indiferent de etnie, religie sau convingeri, combaterea oricărei forme de discriminare, ură sau xenofobie sunt valori pe care trebuie să le promovăm și să le apărăm zi de zi, autorități și comunitate, deopotrivă. Societatea românească a dovedit de-a lungul istoriei că armonia multiculturală este o sursa de împlinire și inspirație, iar tradițiile fiecărei etnii vin să întregească patrimoniul cultural național. Sănătatea unei comunități vine din puterea de a se vindeca de prejudecăți și din spiritul de solidaritate", a transmis Cîțu.

Potrivit lui Florin Cîțu, împreună am reușit să depășim toate momentele dificile, iar acesta își arată încrederea că vom trece cu bine și peste pandemie.

"Împreună, cetățenii României, indiferent de etnie, am depășit toate perioadele dificile. Am încredere că tot împreună, respectând măsurile sanitare și printr-o campanie de vaccinare susținută, vom trece cu bine și peste pandemia COVID - 19.Cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor și Sărbătorii etniei romilor din România doresc cetățenilor români ce aparțin acestei etnii sănătate și cât mai multe proiecte reușite", a încheiat Cîțu mesajul.