Referindu-se la problema pensiilor militare, ministrul demis al apărării, Nicolae Ciucă, consideră că Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni și cei care nu au fost. El spune că militarii nu au pensii speciale.

"Despre pensii... o chestiune pe care o putem înțelege și într-o altă notă decât cea a pensiilor militare. Pentru că atunci când vorbești de o separare la nivelul instituției militare, eu cred că obiectivul nu este acela de a analiza într-un mod onest și echitabil situația pensiilor, ci, mai degrabă, de a induce o stare de frământare și neliniște într-o instituție de bază, fundamentală, a statului român, care se bucură de încrederea și suportul populației într-un procent covârșitor de mare. Instituția militară, prin definiție, este o instituție coezivă, sinergică. Din momentul în care au intrat pe porțile liceului militar au învățat împreună, au muncit împreună, au desfășurat activități specifice împreună, s-au dezvoltat în carieră împreună, au fost în misiuni împreună", a scris duminică pe Facebook ministrul apărării.

”Pentru a susține un militar în teatrele de operații este nevoie de 9 -12 oameni în activitățile de suport. Noi nu ne putem îndeplini misiunile, oriunde am fi, fără să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă liniile de suport logistic, liniile de suport tehnic, liniile de suport moral, care au o componentă considerabilă în ceea ce înseamnă succesul acțiunii militare. Sper ca pentru mine să fie ultima dată când fac precizarea că armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni și cei care nu au fost. Noi nu puteam să mergem în misiuni în dacă nu erau cei din țară care să ne sprijine în executarea misiunilor”, a mai scris Ciucă.