Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării nu a mai audiat-o pe Viorica Dăncilă - așa cum anunțase inițial - și a transmis un comunicat prin care anunță opinia publică de faptul că declarația premierului nu e discriminatorie.

UPDATE

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a anunțat pe Facebook că este invitat în această seară la Digi24, unde, probabil, se va discuta și despre decizia Consiliului.

”Greu! Nu sunt deloc mândru deloc de decizia de astăzi!”, a comentat el.

+++

Premierul Viorica Dăncilă i-a caracterizat, pe 15 februarie, drept ”autiști” pe cei care ”dezinformează” la Bruxelles în legătură cu ce se întâmplă în România.  Declarația făcută la Antena 3 a creat nemulțumire în rândul asociațiilor din domeniu, iar CNCD s-a autosesizat și anunțat că ”urmează să organizeze audierea doamnei prim-ministru în data de 20 februarie”.

La acea dată, premierul se afla însă într-o vizită la Bruxelles, astfel că CNCD a precizat că va reprograma întâlnirea cu premierul și cu moderatorul Mihai Gâdea.

Premierul a trimis un punct de vedere, audierea sa nemaiavând loc. Cu majoritarea celor prezent - opt voturi ”pentru” și unul ”împotrivă”, CNCD a decis că declarația lui Dăncilă nu constituie discriminare. De asemenea, Consiliul a stabilit că lipsa intervenției moderatorului emisiunii, Mihai Gâdea, nu constituie discriminare.

Comunicatul nu motivează decizia luată.