Membrii Comunității Declic au coborât sâmbătă pe schiuri pe pârtia Drumul Roșu din Poiana Brașov, cu un banner cu mesajul ”Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”.

Prin protestul organizat la Poiana Brașov, Comunitatea Declic cere noilor membri ai Guvernului și ai Parlamentului să își asume de un calendar clar în privința eliminării pensiilor speciale și salvării pădurilor, ambele teme fiind susținute la nivel declarativ de mai toți politicienii ultimilor ani, însă fără acțiuni concrete.

"Politicienii aflați la putere sunt complici ai celor care taie ilegal pădurea. Mii de hectare de pădure sunt furate pentru că cei din Guvern și Parlament nu iau măsurile pe care le cerem de ani de zile: alerte satelitare, camere video pe traseul transportatorilor de lemn, urmărire GPS a camioanelor. Și, cel mai important, SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos modernizat”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic. 

În cadrul protestului de sâmbătă, un alt banner de 30 de metri pătrați, cu mesajul "Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”, a fost întins pe zăpadă 

De asemenea, reprezentanții Declic au împărțit participanților la protest și schiorilor de pe pârtia Drumul Roșu veste, măști și stickere cu mesajul acțiunii.