Consilierii PSD si PNL au boicotat ședința de astăzi a Consiliului local al Sectorului 1, care ar fi trebuit să discute despre rezilierea contractului cu Romprest.

”PNL și PSD nu s-au prezentat astăzi la ședința de îndată a Consiliului local. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de Consiliu local: mandatarea primarului Sectorului 1 al Municipiului București în vederea promovării unei acțiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a scris primarul Clotilde Armand.

PNL Sector 1 a publicat pe Facebook o scrisoare deschisă către cetățenii din sector, în care susține că nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru reziliere.”Serviciul public de salubrizare este întrerupt deși legea salubrizării și regulamentul de salubrizare interzice acest lucru. Facturile sunt plătite la zi și Compania Romprest continuă să ia ostatici cetățenii de bună credință care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL și PSD s-au înfrățit din nou și nu vor rezilierea contractului în Justiție. Nu asta ați cerut, stimați consilieri? De ce nu ați votat? Știu. Sunt prea mulți bani de pierdut”, a comentat Armand, amintind de raportul controlului făcut de Ministerul finanțelor (condus interimar de premierul Florin Cîțu) care demonstrează că Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la Romprest. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că starea de alertă nu înseamnă rezilierea contractului cu Romprest, ci doar contractarea unei alte firme pentru ajutor suplimentar în colectarea gunoaielor: "În nicun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluție, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacități suplimentare”.