USR București a sesizat Consiliul Concurenței cu privire la proiectul de hotărâre care dă PMB posibilitatea de a acorda fără licitație o bună parte din contractele de servicii publice municipale către societățile înființate de Firea în martie.

UPDATE

Asociația Națională a Specialiștilor în Achiziții (ANSA) a transmis o seriede precizări pe acest subiect. Amintind că Legea achizițiilor publice prevede o serie de excepții de la aplicarea ei, ANSA apreciază că în cazul unor astfel de excepții ar trebui instituite, suplimentar, o serie de reguli de transparență. (Detalii, aici)

+++

”Proiectul de hotărâre (aflat pe agenda de luni a CGMB) este, după cum ne-am obișnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta încalcă grav Legea Achizițiilor Publice și Legea Concurenței. Dacă majoritatea PSD-ALDE va aproba astăzi, precum ne așteptăm, acest proiect, USR București va depune imediat plângere prealabilă pentru anulare în instanță a acestuia”, a declarat Roxana Wring, președinta USR București.

USR consideră că serviciile oferite de Primărie bucureștenilor pot fi îmbunătățite doar prin libera concurență, nu prin încredințarea directă a contractelor către societăți comerciale asupra cărora municipalitatea nu are niciun fel de control.

"Se dovedește astfel că cele 22 de societăți comerciale înființate de Gabriela Firea formează o Primărie paralelă nelegală care va crea găuri negre în bugetul Capitalei", se arată într-un comunicat al USR București.

Filiala susține că lupta sa pentru anularea în instanță a celor 22 de societăți comerciale înființate nelegal va continua.

Consilierii USR au demarat, în data de 11 aprilie 2017, procedurile de anulare în instanță a societăților comerciale înființate ilegal de primarul Gabriela Firea și consilierii PSD+ALDE.