Președintele CJ Prahova a declarat că bugetul pentru investiții este zero în 2017, singurele investiții urmând să aibă loc din excedentul bugetar din 2016. În schimb, s-au găsit bani pentru participarea unor consilieri la un festival din New York.

Aproape jumătate din fonduri sunt alocate pentru funcționarea CJ Prahova, iar cealaltă jumătate din suma totală reprezintă finanțarea DGASPC Prahova, scrie observatorulph.ro.

Sume importante vor fi acordate și pentru Spitalul Județean (11 milioane de lei), dar și pentru Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiești (2 milioane lei). Tot din excedent vor fi alocate sume și pentru investiții la alte instituții din subordinea Consiliului Județean Prahova.

Publicația citată relatează că deficitul din acest an, de peste 142 milioane de lei, va fi acoperit din excedentul pe 2016.

În schimb, Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința de joi, deplasarea unei delegații la New York, care să reprezinte instituția la Festivalul România Broadway, în luna mai, scrie ziarulincomod.ro.

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader (PSD), a argumentat că prezența unei delegații la festival urmărește atragerea de investitori străini, de pe o piață mai puțin vizată în ultimii ani.

Consilierii județeni PNL s-au opus propunerii, afirmând că festivalul promovează mai degrabă tradițiile și cultura din România și mai puțin oportunitățile economice, astfel că votul a fost unul strâns: 17 ”pentru” și 15 abțineri, suficient, însă, pentru a aproba proiectul de hotărâre, care stabilește și bugetul alocat pentru această deplasare - 185.000 de lei - în care vor intra cheltuielile cu transportul și cazarea și închirierea și dotarea unui stand de prezentare.

Din delegație vor face parte șase reprezentanți ai instituției, dintre care doi vor avea sarcina să stea la stand și să distribuie materiale de promovare, a mai precizat Bogdan Toader, care a afirmat că, din cauza fricii de avion, el nu va lua parte la acest festival.