O femeie din Constanța s-a aruncat de la balconul apartamentului său, în încercarea de a se salva dintr-un incendiu. Pompierii sosiți la fața locului nu aveau nici autoscară, nici saltea.

Un puternic incendiu a izbucnit marți într-un apartament de la etajul șase al unui bloc de pe bulevardul Mamaia, din Constanța, relatează Ziua de Constanța.

O femeie de 57 de ani, prinsă în fumul gros și flăcările din apartament, a încercat să scape  pe geamul de balcon. După ce s-a prins cu mâinile de marginea geamului, femeia a picat în gol. Medicii nu au putut să o mai salveze.

Femeia a căzut de la etaj sub privirile pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, care au ajuns acolo la scurt timp de la apelul la 112, dar nu aveau nici autoscară și nici saltea.

Contactat de Hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anca Chiriță, a spus că pompierii au mers fără saltea pentru că nu există așa ceva în dotarea ISU.

Cum e posibil ca ISU să nu aibă în dotare o saltea? "Pentru că inspectoratul nu este dotat, nu există în dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat și s-au înlocuit cu alte mijloace de intervenție la înălțime - autoscări mecanice", este răspunsul reprezentantului ISU.

Pompierii aflați la fața locului nu aveau însă nici autoscară.

Întrebată cum a fost totuși posibilă o astfel de tragedie, sub ochii pompierilor, Anca Chiriță a răspuns: "Se vor verifica toate aspectele". Convorbirea s-a întrerupt, iar reprezentantul ISU nu a mai putut fi contactat.