O femeie de 73 de ani din județul Buzău și un bărbat de 60 de ani din București sunt ultimele două cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România.

Autoritățile din Buzău au decis suspendarea cursurilor, începând de marți, la Colegiul Național ”B.P. Hașdeu” după ce, în urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că un elev a intrat în contact cu femeia de 73 de ani, confirmată cu coronavirus, potrivit Mediafax.

Bărbatul din București era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență MAI Dimitrie Gerota pentru afecțiuni pulmonare. Ca urmare, a fost declanșată ancheta epidemiologică, în special în rândul personalului medical, și a fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Pacientul, care este ofițer în rezervă al MAI, susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim.

În total, în țara noastră au fost confirmate 17 cazuri, dintre care cinci s-au vindecat.

Până acum, în București au mai fost confirmate două cazuri de coronavirus - un bărbat de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, dar și o femeia de 42 de ani, contact apropiat al bărbatului de 49 de ani.

Ulterior s-a confirmat că femeie de 49 de ani este salariată a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și lucrează în cadrul Direcției Economice. Ea s-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 2 și 3 martie.