Consiliul Național al Elevilor solicită ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Astfel, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, CNE solicită ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară

"Infecția cu Coronavirus reprezintă o reală urgență națională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul țării noastre. Având în vedere faptul că elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impuse suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit", transmite Consiliul Național al Elevilor printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții elevilor mai spun că autoritățile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situații de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România.

"Mai mult decât atât, este regretabil faptul că această măsură se regăsește pe agenda decidenților atât de târziu, având în vedere faptul că epidemia de Coronavirus este un subiect discutat pe agenda globală încă din luna ianuarie a acestui an", mai transmite Consiliul.

Ministrul interimar al educației, Monica Anisie, a declarat luni, la Antena 3, că nu există un motiv pentru închiderea școlilor. Ea a susținut că există patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus, iar doi dintre ei deja s-au vindecat și au fost trimiși de la spital acasă.

Adunările publice și private la care participă peste o mie de oameni, interzise de autorități

Mai mult pe EurActiv »