Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis luni închiderea tuturor școlilor din România în perioada 11-22 martie, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

"Am decis suspendarea a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioada limitată, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluțiile care apar. Este vorba de perioada 11-22 martie inclusiv. Vreau să accentuez că această măsură este cu caracter preventiv", a anunțat, luni seara, premierul interimar Ludovic Orban.

Întrebată ce se întâmplă cu facultățile, ministrul interimar al educației Monica Anisie a reamintit că e vorba de autonomie universitară, astfel că decizia privind continuarea sau nu a cursurilor va fi luată în senatul fiecărei universități.  

Întrebată ce se va întâmpla cu unitățile de afterschool, ministrul a precizat că acestea nu sunt în subordinea Ministerului educației, așa că acestea vor funcționa.

Recomandarea Ministerului e ca părinții să-i țină cât mai mult pe copii acasă.

Referitor la simulări, Monica Anisie a precizat că MEC va analiza ”amânarea simulărilor atât pentru evaluare națională, cât și pentru bacalaureat”. 

Ea a mai spus că încă nu a fost luată o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile și că Ministerul analizează și posibilitatea realizării cursurilor online.



Ministrul Anisie despre amenințarea coronavirus: școala nu se va închide, poate fi online - Digi 24

Mai mult pe EurActiv »