Numărul morților a ajuns la 170 din 7.711 de cazuri confirmate de autoritățile chineze. Coronavirusul a ajuns și în Tibet, ceea ce înseamnă că s-a răspândit în toate regiunile Chinei continentale.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi că epidemia provocată de noul coronavirus 2019-nCoV apărut în China și care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie o ''urgență pentru sănătatea publică de îngrijorare internațională'', cerând totuși să nu se limiteze călătoriile, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Declar epidemia o urgență pentru sănătatea publică de îngrijorare internațională", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.

''Cea mai mare preocupare a noastră este posibilitatea ca virusul să se răspândească în țări ale căror sisteme de sănătate sunt mai slabe (...). Nu este vorba de un vot de neîncredere în ceea ce privește China'', a subliniat el.

Cazuri de infectare cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan din provincia Hubei s-au înregistrat în cel puțin 15 țări. În România au existat câteva suspiciuni, dar niciuna confirmată.

Organizația Mondială a Sănătății se reunește joi pentru a decide dacă virusul reprezintă o urgență de sănătate la nivel global.  

Numărul cazurilor a depășit 7.700, mai multe decât în cazul virului Sars, dar acum se înregistrează o rată mult mai mică a deceselor.

Cercetătorii din întreaga lume încearcă să descopere un vaccin împotriva coronavirusului, dar acesta e un proces de durată. Un laborator din California intenționează să testeze un vaccin până în vară, relatează BBC Online.

Operațiunile de evacuare ale cetățenilor străini din Wuhan sunt în curs.

Moscova va limita legăturile feroviare cu China începând de vineri și și-a anunțat intenția de a-și închide frontiera cu China, care se întinde pe o lungime de 4.250 de km, pentru a împiedica propagarea virusului.

Mai multe companii aeriene și-au anulat complet sau parțial zborurile către China.