Corpul de Control al premierului și cel al ministrului Sănătății au început ancheta cauzelor care au dus la producerea incendiului de la Institutul "Matei Balș", soldat cu moartea a patru pacienți, anunță ministrul Vlad Voiculescu.

"Institutul Matei Balș este locul în care mii de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici. Institutul Matei Balș este de asemenea unul dintre spitalele care au beneficiat de o finanțare robustă în ultimii ani. Până să vorbim despre sistemul de sănătate în ansamblu, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat aici în această noapte. Există responsabilități și responsabili. O anchetă a fost deja demarată, atât de Poliție, cât și de Corpul de Control al Premierului și cel al Ministrului Sănătății", a scris Voiculescu pe  pagina lui de Facebook.

Ministrul a mai scris că toată echipa sa este în legătură directă cu cadrele medicale din unitățile sanitare unde au fost transferați pacienții și a fost desemnat deja un secretar de stat care împreună cu DSU va ține legătura cu spitalele și cu familiile pacienților.

"Nu suntem la primul incendiu într-un spital din România. Realitatea este că majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit. Avem nevoie de crearea condițiilor pentru a aduce și a păstra în sistem profesioniști - în spitale, la nivelul direcțiilor de sănătate publică și la nivel central în Ministerul Sănătății astfel încât investițiile să fie făcute la timp și cu cap, în interesul pacienților", a mai adăugat ministrul Sănătății.

De asemenea, el transmite că va face tot ce ține de el ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.