Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a fost desființat după un an și jumătate, iar atribuțiile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătății.

"Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O #echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid", a anunțat într-un mesaj pe Facebook președinte CNCAV, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Printre altele, el a mai spus că tot ce a construit CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea mai multor actori importanți.

"Fie că au reprezentat instituții ale statului la cel mai înalt nivel, organizații non-guvernamentale, mediul privat, culte religioase, societatea civilă, influenceri, mass-media sau simpli cetățeni. Orice rezultat favorabil obținut este și meritul acestora. Pentru toate acestea le mulțumesc și le sunt recunoscător", a adăugat Baciu.