Ion Iordache, lider de sindicat, a anunțat miercuri la Digi 24 că producția de la Mioveni se va opri în perioada 19 martie - 5 aprilie.

La fabrica de la Mioveni lucrează circa 14.000 de persoane.

Cei mai mulți vor intra în șomaj tehnic, fiind plătiți cu 85% din salariu.  

Marți, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova, a precizat că Ford va trimite 6.000 de angajați de la Uzina din Craiova în șomaj tehnic, în perioada 19 martie – 5 aprilie, măsura fiind cauzată de dificultățile în aprovizionare.

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți seara că se află în discuții cu oficialii Ford de la Craiova pentru a găsi soluții de ajutor, după cele două săptămâni în care compania va susține din surse proprii plata șomajului tehnic.

"Am primit și noi astăzi informația de la Ford. Compania va susține primele două săptămâni șomajul tehnic. Suntem în discuții cu Ford cum putem să ajutăm după aceea. Intenția noastră este ca nicio companie, pe cât posibil, să nu fie afectată permanent în această perioadă, să susținem toată industria să putem să trecem peste. Am un mesaj pentru celelalte companii care o duc mai bine în această perioadă și sunt câteva companii care o duc mai bine: să-și plătească impozitele la timp, pentru că acele impozite le vom redistribui către acele sectoare din economie care nu o duc foarte bine", a spus la Digi 24 Cîțu.

În Europa, BMW a anunțat că suspendă producția la uzinele europene și la cea din Africa de Sud din cauza pandemiei de coronavirus, până la 19 aprilie.