"Întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt" a asigurat Papa Francisc în omilia rostită sâmbătă seara cu ocazia Vigiliei Pascale, subliniind că sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos reprezintă "un anunț al speranței".

"Totul va fi bine, spunem cu tenacitate în aceste săptămâni, agățându-ne de frumusețea umanității noastre și spunând din inimă cuvinte de încurajare. Dar, odată cu zilele care trec și cu fricile care cresc, chiar și cea mai îndrăzneață speranță se poate evapora", a admis Suveranul Pontif. A subliniat însă că "putem și trebuie să sperăm" în pofida "zilelor triste", relatează Agerpres.

Papa Francisc a celebrat sâmbătă seara Vigilia Pascală, iar lipsa credincioșilor ca urmare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19 a fost evidentă în momentele în care Sfântul Părinte a slujit aproape singur în imensa Bazilică Sfântul Petru, informează dpa.

La mesa în care se sărbătorește Învierea lui Iisus au fost prezenți doar o mână de demnitari și credincioși, într-o biserica ce poate primi mii de vizitatori.