Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a delegat viceprimarului Aurelian Bădulescu atribuțiile privind situațiile de urgență, începând de vineri până la încetarea mandatului.

”Începând cu data de 20.03.2020, se deleagă domnului viceprimar general Bădulescu Aureliantoate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă, precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul Municipiului București, până la încetarea mandatului Primarului General al municipiului București, doamna Gabriela Firea””, se arată în dispoziția semnată de Gabriela Firea.

”Nu fug și nu am fugit niciodată de responsabilități, am semnat acest document de delegare astfel încât și viceprimarul Capitalei, Aurlian Bădulescu, să poată luă decizii oficiale rapid, în timp real. Astfel, având în vedere multitudinea de probleme de rezolvat, ne completam și putem participa amândoi, prin rotație, la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc”, afirmă Firea, adăugând că ”nu este momentul speculațiilor și atacurilor fără sens”, relatează News.ro.


Firea a postat sâmbătă pe Facebook un video cu primirea ambasadoarea Chinei, care a donat măști, combinezoane de protecție, dezinfectanți și mănuși pentru spitalele din Capitală.