Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane, în termen de aproximativ o lună, a declarat vineri, la Antena 3, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel.

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”, a afirmat Streinu-Cercel.

”Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a mai spus Cercel la Antena 3.