Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat vineri că România are nevoie "ca de aer" de investiții în domeniul transporturilor și că situația din acest domeniu este una îngrijorătoare.

"Situația pe transport este îngrijorătoare pentru noi, a fost și în perioada trecută. Din păcate, doar 300 de kilometri în ultimii 10 ani s-au făcut prin rețeaua de transport european Ten-T. S-au renovat peste 900 de drumuri naționale și aici se vede diferența dintre capacitatea administrativă locală — unde se implică primăriile — dar și faptul că s-au schimbat foarte mulți miniștri ai Transporturilor, lucru care de asemenea a afectat această implementare în ceea ce privește autostrăzile. Noi avem această condiționalitate ex-ante legată de transporturi care nu este încă îndeplinită. Primul pas a fost făcut, acela al adoptării masterplanului de transport, dar a doua condiționalitate este legată de indicatorii de performanță ai CNAIR, privind compania rutieră, și voi discuta acest lucru cu domnul ministru Cuc", a precizat Corina Crețu, într-o declarație de presă susținută la sediul Primăriei Capitalei.

Ea a declarat că transporturile sunt un domeniu în care "România are nevoie ca de aer de investiții", atât naționale, dar mai ales europene, scrie Agerpres.