Trei tiruri ale Crucii Roșii Române au plecat marți dimineață din București spre Ucraina cu kituri de dormit în valoare de peste 300.000 de euro.

Camioanele vor avea ca destinație regiunea Uzhhorod, iar ajutoarele vor fi predate Crucii Roșii Ucrainene.

În tiruri se află 483 de pachete (kituri) de dormit în valoare de 305.000 euro. Ulterior, materialele umanitare vor fi distribuite în locurile cu cel mai mare deficit de electricitate, acolo unde oamenii suferă de frig.

Un kit de dormit are o valoare de 208 euro și conține: un pat pliant, o saltea, o lenjerie de pat, o pernă, o pătură și 2 prosoape. Achiziția materialelor a fost posibilă prin donația UiPath Foundation în valoare de 50.000 euro și donația Infineon Technologies Romania în valoare de 9.000 euro. Diferența de aproximativ 246.000 de euro provine din fonduri primite de Crucea Roșie Română în cadrul campaniei "'Umanitatea nu are granițe'', desfășurată de în anul 2022.

"Tragicul conflict care afectează teritoriul ucrainean de aproape un an de zile, a făcut ca, începând din februarie 2022, Crucea Roșie Română să joace un rol important în numeroase misiuni umanitare: de la trimiterea periodică a convoaielor cu ajutoare umanitare, la asigurarea strictului necesar pentru refugiații ucraineni în Romania. În contextul frigului și al crizei energetice, nu puteam să nu fim din nou prezenți, răspunzând prompt la apelul organizației noastre surori din Ucraina", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

De la începutul conflictului, Crucea Roșie Română a trimis peste 150 de tiruri cu materiale umanitare în Ucraina, livrând astfel peste 3.300 tone de produse de strictă necesitate către populația afectată de război. În perioada următoare, vor pleca și alte transporturi umanitare în Ucraina.