Decizia instanței este definitivă. Inițial, Tribunalul București decisese că medicul Gheorghe Burnei poate opera din nou în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie".

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul "Marie Curie" din București, notează Agerpres.

Procurorii susțin că există indicii privind săvârșirea de către Gheorghe Burnei a unor infracțiuni contra vieții și contra integrității corporale sau sănătății, în care victimele sunt minori aflați anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acțiunile sale intenționate.

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale le permitea părinților "să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenției chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație. Persoanele care ajungeau la Burnei și care îi ofereau mită erau părinți ai căror copii aveau anumite deficiențe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Jurnalista Luiza Vasiliu de la Casa Jurnalistului a investigat mai multe cazuri ale unor copii tratați de medicul Burnei. Una dintre cele mai dramatice experiențe este cea a Amirei, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxație congenitală la șold.

Fata a fost supusă în total la 11 intervenții chirurgicale și i-a fost implantat un dispozitiv ceramic neomologat. Operațiile nu au reușit, în prezent fata fiind imobilizată la pat.

Miercuri, într-o scrisoare deschisă, medicul Gheorghe Burnei a susținut că în 42 de ani de medicină nu a avut nici măcar o acuzație de malpraxis.