Ministrul Agriculturii susține că e prematur să se facă estimări privind pagubele produse culturilor agricole din cauza temperaturilor scăzute și a vremii nefavorabile din ultimele zile, deși ploile sunt benefice pentru sol și plante.

"Urmărim cu îngrijorare și preocupare fenomenele meteo din ultimele zile. Ne bucură faptul că ploile au cuprins toată țara pentru că solul și plantele au nevoie de apă, dar ne întristează aceste fenomene extreme. Urmărim evoluția și pe urmă vom face determinări în câmp și vedem gradul de afectare. Este prematur să facem estimări pe producții. Abia după ce vor trece aceste fenomene se iau probe din teren, se analizează, se vede gradul de afectare și efectul la nivelul țării. Din păcate, agricultorii țării românești întotdeauna lucrează sub zodia riscurilor", a declarat, joi, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Potrivit prognozei de specialitate realizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în perioada 20 - 26 aprilie va predomina o vreme în general mai rece decât în mod obișnuit, la nivelul întregii țări. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 5 și 12 grade Celsius, în cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice negative fiind de 1 - 11 grade Celsius.