Ministrul Agriculturii i-a îndemnat pe români să consume ceea ce le oferă piața, în lipsa trufandalelor care vor mai întârzia puțin din cauza vremii.

Întrebat de scumpirile la alimente anunțate de producători, urmare a vremii reci, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a răspuns: "Am discutat şi eu cu producătorii. Eu am discutat cu unii, dumneavoastră cu alţii. Este adevărat că tot timpul trufandalele sunt mai scumpe, iar în momentul când ies preţul este mai mare, dar acest preţ se calmează imediat. O să vedeţi România fără zăpadă, o să vedeţi România cu legume şi cu culturi bune. Eu spun că în această perioadă situaţia din teren mă determină să afirm că vom avea întârzieri privind apariţia unor trufandale pe piaţă, cum ar fi legumele şi ştiţi foarte bine care sunt. Aceste trufandale, când apar, de regulă sunt puţin mai scumpe. Nu vă îngrijoraţi. Mă refer la roşii, salată, ceapa verde, spanac, castraveţi, ardeioase”.

O jurnalistă l-a întrebat dacă românii vor mânca alimente importate până apar trufandalele autohtone, iar Daea a întrebat-o: "Dumneavoastră aţi mâncat ceva de dimineaţă?".

"Nu prea. Cu silueta...", a replicat jurnalista. ”Păi atunci mai ţinem la siluetă până iese primăvara", a replicat și ministrul.

Întrebat de ceilalți jurnalişti ce vor mânca în această perioadă românii care nu sunt preocupați de siluetă, Petre Daea le-a spus că vor mânca ”ce avem”.

"Până atunci mâncăm ce avem, haideţi că sunteţi insistenți. Vreau să vă dau un răspuns pe care să-l înţelegeţi pentru totdeauna. Mâncaţi dumneavoastră ce va oferă piaţa. Azi vă oferă un produs, mâine un alt produs, de regulă sunt mai multe produse. Alegeţi din fiecare ce vreţi, în aşa fel încât dumneavoastră să fiţi sigură că v-aţi îndestulat plăcerile", a spus ministrul, care a participat la conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”, organizată de EurActiv.ro, cu sprijinul Comisiei Europene.

Disclaimer secțiune