Ministrul Agriculturii i-a îndemnat pe români să consume ceea ce le oferă piața, în lipsa trufandalelor care vor mai întârzia puțin din cauza vremii.

Întrebat de scumpirile la alimente anunțate de producători, urmare a vremii reci, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a răspuns: "Am discutat și eu cu producătorii. Eu am discutat cu unii, dumneavoastră cu alții. Este adevărat că tot timpul trufandalele sunt mai scumpe, iar în momentul când ies prețul este mai mare, dar acest preț se calmează imediat. O să vedeți România fără zăpadă, o să vedeți România cu legume și cu culturi bune. Eu spun că în această perioadă situația din teren mă determină să afirm că vom avea întârzieri privind apariția unor trufandale pe piață, cum ar fi legumele și știți foarte bine care sunt. Aceste trufandale, când apar, de regulă sunt puțin mai scumpe. Nu vă îngrijorați. Mă refer la roșii, salată, ceapa verde, spanac, castraveți, ardeioase”.

O jurnalistă l-a întrebat dacă românii vor mânca alimente importate până apar trufandalele autohtone, iar Daea a întrebat-o: "Dumneavoastră ați mâncat ceva de dimineață?".

"Nu prea. Cu silueta...", a replicat jurnalista. ”Păi atunci mai ținem la siluetă până iese primăvara", a replicat și ministrul.

Întrebat de ceilalți jurnaliști ce vor mânca în această perioadă românii care nu sunt preocupați de siluetă, Petre Daea le-a spus că vor mânca ”ce avem”.

"Până atunci mâncăm ce avem, haideți că sunteți insistenți. Vreau să vă dau un răspuns pe care să-l înțelegeți pentru totdeauna. Mâncați dumneavoastră ce va oferă piața. Azi vă oferă un produs, mâine un alt produs, de regulă sunt mai multe produse. Alegeți din fiecare ce vreți, în așa fel încât dumneavoastră să fiți sigură că v-ați îndestulat plăcerile", a spus ministrul, care a participat la conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”, organizată de EurActiv.ro, cu sprijinul Comisiei Europene.

Disclaimer secțiune