Comunitatea Declic a demarat o amplă campanie de mobilizare a tinerilor la alegerile locale din București, prin care încearcă să convingă nu mai puțin de 140.000 de tineri să își facă viză de flotant și să voteze.

Datele statistice arată că în București sunt peste 140.000 de tineri care, deși locuiesc în oraș de mult timp, nu pot vota la alegerile locale pentru că nu au viză de flotant.

"Prin inacțiune, autoritățile ignoră un procent considerabil de locuitori ai Bucureștiului. Astfel, tinerii nu sunt încurajați să voteze, iar problemele lor ar putea ajunge să fie ignorate de o administrație locală care nu îi reprezintă", anunță Declic, potrivit unui comunicat de presă.

Declic a demarat o amplă campanie de informare a tinerilor despre cum pot obține viza de flotant, dar și ce beneficii pot obține odată cu aceasta.

,,Ce am vrut noi să realizăm prin această campanie este să le arătăm tinerilor cât e de simplu să îți faci viză de flotant și apoi să votezi cum consideri de cuviință la niște alegeri extrem de importante. Localele sunt alegerile care îți influențează cel mai mult viața de zi cu zi”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, coordonator campanii Declic.

Campania a cuprins, în primă fază, realizarea unui site cu informații clare despre modalitatea de obținere a vizei de flotant.

Practic, toată informația birocratică a fost „tradusă” și împachetată într-un format cu care tinerii sunt familiarizați. Site-ul realizat în parteneriat cu Funky Citizens poate fi accesat aici.

”Am constatat că mulți tineri nu au încercat să obțină viza de flotant pentru că s-au speriat de hățișul birocratic din administrație. Și trebuie să recunoaștem cu toții că, până acum, autoritățile nu s-au întrecut în a le pune la dispoziție informații accesibile despre cum poți obține viza de flotant. Iar acolo unde autoritățile s-au prefăcut că nu văd soluția, am intervenit noi. Este important ca oamenii să știe că își pot face oricând viză de flotant, pentru a vota la alegerile locale. Nu există un termen-limită pentru asta”, a adăugat Roxana Pencea Brădățan, coordonator campanii Declic.

În plus, campania de informare a cuprins și 6 video-uri, filmate pe format de vlog, prin care sunt promovate și susținute mesaje cu un conținut adaptat tinerilor care au nevoie să înțeleagă de ce sunt utile viza de flotant și votul la alegerile locale.