Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie ca "Ziua pacientului cu arsuri", zi în care este comemorată tragedia de la Colectiv.

Proiectul, adoptat cu 257 voturi "pentru" şi 8 abţineri, prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariţiei de incidente care pot duce la arsuri. Senatul a adoptat proiectul de lege anul trecut, astfel că documentul merge la președinte pentru promulgare.

"Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanţe ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariţiei de incidente care ar putea produce incendii şi ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanţilor, precum şi îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri", se arată în primul articol al legii adoptate, conform Mediafax.

Ministerul Sănătăţii este responsabil cu coordonarea activităţii dedicate "Zilei pacientului cu arsuri".

În urma incendiului din clubul bucureştean Colectiv din 30 octombrie 215 au murit 65 de persoane.