Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie ca "Ziua pacientului cu arsuri", zi în care este comemorată tragedia de la Colectiv.

Proiectul, adoptat cu 257 voturi "pentru" și 8 abțineri, prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariției de incidente care pot duce la arsuri. Senatul a adoptat proiectul de lege anul trecut, astfel că documentul merge la președinte pentru promulgare.

"Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri", se arată în primul articol al legii adoptate, conform Mediafax.

Ministerul Sănătății este responsabil cu coordonarea activității dedicate "Zilei pacientului cu arsuri".

În urma incendiului din clubul bucureștean Colectiv din 30 octombrie 215 au murit 65 de persoane.