Deputatul AUR de Constanța Dumitru Focșa și-ar fi agresat soția, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar și să fie emis un ordin de restricție împotriva soțului, conform unor surse judiciare, citate de HotNews.ro.

Poliția a transmis că face cercetări în acest caz pentru infracțiunea de violență în familie, mai arată sursa citată.

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a transmis că polițiști din localitatea Lumina au fost sesizați, prin apel 112, joi, în jurul orei 02.00, de către o femeie, că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la locuința lor.

"Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, a transmis Poliția Județeană Constanța.

În acest caz polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de violență în familie. De asemenea, Poliția Constanța a precizat că a fost solicitată intervenția unei echipe de la Direcția pentru Protecția Copilului, în condițiile în care la incident a asistat și o minoră. Conform unor surse apropiate anchetei, citate de News.ro, bărbatul care și-a agresat soția este deputatul AUR de Constanța Dumitru Focșa.

Până la ora transmiterii acestei știri, deputatul AUR nu a putut fi contactat de jurnaliști.

Partidul condus de George Simion a reacționat printr-un comunicat de presă în care spune că a declanșat o anchetă internă.

„Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”, a fost reacția AUR.

În luna mai, Dumitru Focșa (57 de ani) a fost protagonistul unui scandal cu deputatul PSD Alfred Simonis, pe holurile Parlamentului, confictul pornind de la un proiect inițiat de AUR privind suveranitatea națională.

De asemenea, în februarie 2021, deputatul AUR l-a jignit pe Nicolae Rațiu, fiul liderului țărănist Ion Rațiu, după ce acesta a cerut ca AUR să șteargă o postare pe Facebook în care numele tatălui său era asociat cu imaginea partidului. Focșa l-a numit pe Nicolae Rațiu „retardat”, spunând că „face de râs familia Rațiu”. Ulterior, el și-a șters postarea și și-a cerut scuze.