​​România TV publică pe site-ul său un text agresiv la adresa jurnaliștilor g4media.ro, care au scris despre problemele României în contextul procesului de aderare la Schengen, scrie Paginademedia.ro.

Într-un text contondent, România TV vorbește despre "banda de inamici ai României", care "nu se lasă".

"Dan Tăpălagă și locotenenții sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic al țării", scrie România TV într-un articol preluat apoi și de Evenimentul zilei.

RTV acuză G4media că "a militat agresiv în ultima perioadă împotriva interesului național" și că "a făcut eforturi editoriale masive să saboteze aderarea României la Schengen". 

În realitate, articolul G4Media trece în revistă, problemele cu care s-au confruntat granițele României în ultimii ani și slăbiciunile frontierele, în contectul unui raport elogios al Comisiei Europene:

- cum au căzut sistemele de supraveghere video, iar două tone de cocaină au intrat în România pe la Sulina

- cum a intrat în țară un avion suspect de contrabandă

- cum doar două scannere sunt funcționale în tot Portul Constanța.

Textul jurnaliștilor G4Media (bazat pe fapte clare) este considerat drept unul cu afirmații "abracadabrante" de România TV, notează Paginademedia.ro.

În urmă cu o lună, România TV scria un text pe aceeași temă despre Dan Tăpălagă, dar și despre alți jurnaliști care au scris despre Schengen.