Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș s-a autosesizat după apariția unui videoclip pro-PSD în care cântă doi copii și verifică dacă a existat acordul părinților.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș, Adrian Mândru, a declarat vineri că situația va fi evaluată și se va stabili dacă celor doi minori le-au fost încălcate drepturile, transmite Mediafax.

„DGASPC Maramureș s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a unui videoclip în care apar doi copii, minori, ca interpreți. Aceștia au fost identificați, fiind vorba despre doi frați din Baia Mare. Încercăm să luăm legătura cu părinții pentru a vedea dacă au acordul lor pentru a filma videoclipul. Se va evalua situația și se va stabili dacă au fost încălcate drepturile copiilor”, a spus Mândru.

Videoclipul ar fi fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

„A mai apărut un cântec superb din Țara Maramureșului ! Despre PSD”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, într-un comentariu, el a precizat că nu PSD a comandat cântecul.

În cântecul „Hai Români ieșiți la vot”, doi copii interpretează o linie melodică specifică zonei Maramureșului, pe un text în care oamenii sunt îndemnați să voteze PSD.