Grupul de acțiune civică Diaspora pentru România, organizatorul ''Mitingului Diasporei'' din 10 august 2019, organizează luni ”o comemorare” a victimelor protestelor de acum doi ani.

UPDATE
 
Luni seara, câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei pentru a marca doi ani de la violențele provocate de jandarmi. Oamenii au scandat ”anchetați, nu tergiversați!”.
 
Un alt grup s-a strâns pentru a protesta față de măsurile anti-COVID-19, cerând demisia Guvernului și scandând lozinci precum "Jos oculta mondială", "Jos masca".
 
Câteva persoane au protestat pașnic și în Piața Unirii din Iași. Oamenii au adus panseluțe.
 
+++
 
Din cauza stării de alertă, ce nu permite adunări, Diaspora pentru România a decis ”să comemoreze” victimele protestelor de acum doi ani cerând oamenilor să trimită câteo pereche de încălțăminte ca donație, gest care reprezintă participarea simbolică în Piața Victoriei din Capitală.
 
Tot luni, ”Corupția ucide” organizează un protest în fața DIICOT, iar Comunitatea Declic a pregătit un elefant vopsit în roz pe care îl va duce la toate instituțiile implicate în anchetă.
 
Curtea de Apel București dezbate luni cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei în dosarul ”10 august”.