Ministerul Sănătății a cerut luni Direcțiilor de Sănătate Publică din țară să verifice stocurile de materiale și echipamente de protecție necesare din spitale în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19, informează News.ro.

Totodată, Ministerul Sănătății solicită direcțiilor de sănătate să colaboreze cu spitalele pentru a pregăti din timp documentația necesară aprobării unui număr mai mare de paturi pentru pacienții confirmați sau suspecți Covid-19.

Ministerul Sănătății a inclus aceste solicitări într-o notă de informare transmisă luni tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară.În document se mai arată că este necesar să fie scurtat timpul de reacție în momentul în care contextul epidemiologic se va înrăutăți.

De asemenea, direcțiile de sănătate județene sunt rugate să facă o centralizare a numărului de paturi ce ar putea fi alocate pacienților pediatrici, reprezentanții Ministerului Sănătății menționând că tulpina Delta afectează într-un număr mult mai mare copiii și populația tânără.

În același document se mai solicită ca direcțiile județene să se asigure că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen din spitale funcționează în parametri optimi și nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, spitalele vor transmite ministerului numărul de cadre medicale ce ar trebui detașate în unitățile ATI în cazul în care acestea ar funcționa la capacitate maximă.