Doi cetățeni din Nepal se numără printre victimele exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia, iar starea unuia, internat în Capitală, este critică, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

"Avem în continuare în București doi pacienți foarte grav. Unul care are arsură în peste 95% din suprafața corpului, la Spitalul Floreasca, celălalt e la Spitalul "Bagdasar Arseni, bărbat, nepalez, cu arsură de peste 90%. Sunt în stare critică amândoi și cu prognostic rezervat", a spus Rafila la finalul ședinței de Guvern de joi.

Ministrul a mai spus că România a luat legătura cu autoritățile nepaleze, pentru că un alt pacient, rănit și el în explozie, a fost dus în străinătate.

Restul pacienților sunt în stare ușoară sau medie, 21 fiind internați în București, iar 20 au fost externați.

Ministrul a reamintit că trei oameni au murit.

Unui dintre pacienții internați în Belgia a fost detubat, respiră spontan și este conștient, iar pacientul internat la Milano, cu arsuri în peste 90% din suprafața corpului, este stabil, dar în stare critică. Un alt pacient ars peste 40% este în curs de detubare, a mai declarat Rafila.

De asemenea, un pacient din Austria este stabil și medicii spun că l-ar putea externa săptămâna viitoare.

O veste bună vine și din Norvegia, potrivit ministrului, unde un pompier ars peste 25% este stabil, se simte bine și de joi începe fizioterapia.