Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au admis propunerea reprezentanților Brigăzii Rutiere a Capitalei de clasare a dosarului deschis în cazul lui Răzvan Ștefănescu, astfel că dosarul a fost închis.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au admis marți propunerea de clasare, astfel că dosarul a fost închis, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanții Parchetului.

Inițial, Brigada Rutieră a Capitalei a deschis dosar penal pentru fapte în cazul lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate cu numere anti-PSD, și i-a reținut permisul, susținând  automobilul nu are drept de circulație în țară cu plăcuțele personalizate, deși acest lucru nu e adevărat.

După ce cazul s-a inflamat, IGPR a decis să propună clasarea dosarului și să facă verificări cu privire la modul "eronat" în care a acționat Brigada Rutieră.

"Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice", potrivit unui comunicat.