Ministrul transporturilor Cătălin Drulă a anunțat pe Facebook că alte 63 de spații comerciale amplasate ilegal în zece stații de metrou au fost desființate vineri seară.

„Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desființate în 10 stații de metrou”, a scris ministrul sâmbătă pe Facebook.

„Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale. 

Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulțumesc domnului primar Băluță pentru mobilizarea excelentă”, a menționat Cătălin Drulă.

El a precizat că Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5. „Sunt convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând”, a adăugat Drulă.

Metrorex a anunțat la sfârșitul lunii martie că a notificat firma care administrează spațiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 2 aprilie, deoarece "pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență".

Potrivit ministrului, contractul pentru valorificarea spațiilor comerciale de la metrou, încheiat cu firma sindicatului lucrătorilor de la metrou, este expirat din 2018. În pofida acestui lucru, firma sindicatului ocupă, în continuare, abuziv aceste spații și le subînchiriază către terți, deși statutul Metrorex interzice subînchirierea lor, a spus Drulă.