Municipiul Balcic și stațiunea Albena vor coopera cu Poliția Română în acest sezon estival, în vederea garantării securității și menținerii ordinii publice, scrie publicația bulgară Dunav Most.

Autoritățile municipale alocă o sumă de 10.000 de leva, costuri de cazare și masă, pentru patru polițiști români care vor lucra împreună cu polițiștii bulgari în zonă.

Această inițiativă se înscrie între prioritățile Ministerului Afacerilor Interne și Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne - Dobrici, legate de consolidarea securității și combaterea criminalității în sezonul estival 2023.

În ultimii 11 ani, în cadrul municipiului Balcic, are loc deja o cooperare cu Poliția Română.

În acest an, principalul grup de turiști este de așteptat să fie format din cetățeni români.

Potrivit directorului Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, Țvetan Pirovski, experiența din ultimii ani arată că prezența polițiștilor români este benefică și are rezultate pozitive.

Aceștia vor lucra împreună cu Poliția Bulgară în domeniul prevenirii și menținerii ordinii publice, asigurând liniștea și siguranța vizitatorilor și a populației locale.

Cooperarea dintre Poliția Bulgară și Poliția Română este esențială pentru garantarea unui mediu sigur și pașnic în timpul sezonului estival.

Se așteaptă ca această practică să continue și în viitor, pentru a se îmbunătăți securitatea și a se combate criminalitatea în zona Balcic și Albena.

Sursa: RADOR