Comitetul național de coordonare a vaccinării susține că nu există un anumit interval de timp după boală în care o persoană se poate vaccina cu serul anti-COVID.

Astfel, în studiile clinice nu a fost criteriu de excludere un anumit interval de timp după boală, ci chiar a fost încurajatã înrolarea persoanelor recent trecute prin boală pentru a putea observa eventualele efecte adverse.

Nu s-a observat o frecvență mai mare a reacțiilor adverse în rândul acestora comparativ cu restul voluntarilor. Prin urmare orice persoană care dorește să se vaccineze o poate face, indiferent cât timp s-a scurs de la diagnosticarea infecției cu COVID-19, atâta timp cât este asimptomatică la momentul vaccinării.

Numărul de doze de vaccin disponibil este limitat și conform criteriilor imunolgice și epidemiologice, persoana poate opta pentru amânarea vaccinării în condiții de siguranță până la 90 de zile după infecția cu COVID-19 pentru a permite altor persoane fără imunitate să se vaccineze prioritar, dar această recomandare nu este de natură restrictivă.