O delegație formată din 3 medici și 6 asistenți din Danemarca va desfășura în zilele următoarele o misiune umanitară, voluntară, alături de medicii din România în criza sanitară cauzată de COVID-19.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că echipă medicală din Danemarca a ajuns deja în țară.

La solicitarea statului român de acordare de asistență medicală prin Mecanismul European de Protecție Civilă, o delegație formată din 3 medici și 6 asistenți din Danemarca va desfășura în zilele următoarele o misiune umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România în criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Pe tot parcursul misiunii, alături de echipa medicală sosită în sprijin vor fi și ofițeri din cadrul DEMA-Agenția Daneză pentru Managementul Situațiilor de Urgență.

Acțiunea de sprijin derulată de personalul specializat din Danemarca urmărește de o manieră prioritară implicarea în acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților aflați în stare gravă, intubați, ventilați mecanic din ATI sau care necesită oxigen internați în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr.Matei Balș din capitală.