Elicopterele SMURD vor zbura și noaptea, a anunțat luni ministrul de Interne, Marcel Vela.

”Am o veste bună pentru locuitorii din zona Moldova, Banat, Oltenia și Dobrogea. Am luat legătura cu piloți rezerviști din cadrul Inspectoratului General de Aviație care au ieșit la pensie odată cu legea care a deschis ușa foarte larg pentru angajații ministerului și au acceptat să revină în sistem”, a declarat Marcel Vela, adăugând că va propune o inițiativă normativă prin care toate orașele și municipiile din România să-și amenajeze locuri de aterizare și decolare pentru aeronavele SMURD.

Elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța vor putea executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienților sau celor accidentați.

"Putem anunța cetățenii că în acest semestru vor opera și cele patru elicoptere de la aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureș și București, iată vom avea șase aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României", a spus ministrul de interne. 

Decizia a fost luată după cazul fetiței din Vâlcea care se afla în comă, dar nu a fost preluată la timp de elicopterul SMURD. Vela l-a criticat atunci pe secretarul de stat Raed Arafat pentru ”dezorganizarea evidentă” din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, reproșându-i că nu a făcut rost de piloți, pentru ca elicopterele să poată zbura și noaptea.