În condițiile în care România va intra curând în scenariul 3, cu peste 100 de cazuri de COVID-19 confirmate, Victor Costache, ministrul interimar sănătății, susține că stadiul al patrulea este cel mai important

„Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece - și este foarte posibil - în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere - și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți. Deocamdată, și la acest număr de pacienți - aproape 90 câți avem în momentul de față - ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase, într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus. Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede”, a explicat Victor Costache, într-o intervenție la Digi 24.

România a înregistrat vineri cele mai multe cazuri confirmate într-o singură zi: 34. Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus a ajuns astfel la 95, astfel că România se îndreaptă către scenariul nr. 3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100, notează Europa Liberă.

„În România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează și va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”, a mai anunțat Costache.