Trei persoane repatriate cu un avion Tarom din Africa de Sud au fost testate pozitiv cu COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că, în urma primelor teste, la două dintre acestea există "o suspiciune înaltă" de infectare cu varianta Omicron.

Ministerul mai informează joi că cele persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate, sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Ministerul Sănătății anunța miercuri că cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic. Ulterior, alți doi sportivi au avut teste pozitive.

Probele celor trei au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că în prima parte a proedurii de secvențiere a probelor s-au descoperit "foarte multe mutații", motiv pentru care suspiciunile de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 sunt mari.