Ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, a anunțat că a dispus luni încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei, Ionuț Sindile.

Ionuț Sindile a fost înlocuit cu Constantin Florea, șeful Jandarmeriei Craiova.

”Are o experiență în Jandarmerie de 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei ", a spus Fifor despre Florea, adăugând că în maximum o săptămână acesta urmează să-i prezinte primele măsuri pentru eficientizarea instituției. 

Sindile era împuternicit la comanda Jandarmeriei din 15 august 2018, după violențele de la mitingul Diasporei din 10 august, când jandarmii au intervenit în forță împotriva manifestanților.

La 21 septembrie 2018, Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare de către procurori pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei.

Tot luni a fost schimbat și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Gheorghe-Nucu Marin, care s-a aflat la comanda ministerului la protestul din 10 august.