Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a făcut marți un apel către participanții la protestul anunțat pentru 10 august să manifesteze în mod pașnic și respectând legea.

”Vreau să fac un apel către toți cei care doresc să protesteze, către toți cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală, să protesteze în mod pașnic și să nu uite în niciun moment că suntem un stat european, un stat în care cetățeanul are dreptul să se exprime în mod liber. Niciodată nu vom încerca să împiedicăm acest lucru, pentru că este un lucru firesc. Dacă cetățenii doresc să protesteze, să o facă. Problema pe care vreau să o subliniez este că solicit tuturor celor care vor participa la proteste să protesteze în mod pașnic, respectând totuși legea și tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de formă, repet, sub niciun fel de formă, să mai vedem ceea ce am văzut anul trecut, pe 10 august”, a declarat ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, potrivit Agerpres.

La un an de la protestele din 10 august, la care forțele de ordine au acționat brutal împotriva manifestanților, pe rețelele de socializare a fost lansat privind un miting în Piața Victoriei.